Da na ovoj našoj web stranici ne bi bilo baš sve službeno, ‘ajmo malo čitateljstvu predočiti što nam sve prolazi kroz ruke. Ima tu najviše auto ključeva, rijetkih, čudnih, napuknutih, izraubanih, uglavnom kodiranih, a i onih običnih. Ima tu i brava, protuprovalnih vrata, kineskih cilindar brava, kasa ključeva, starih Wertheim ključeva od kleti, soba, špajza, šupa, garaža i ne znamo čega sve ne.

Sve to treba popraviti, složiti, napraviti ključ po bravi koji je izgubljen, preraditi, pročešljati...

Daljinske treba osposobiti, prelemiti, popraviti, naći elemente koji su neispravni, zamijeniti te sitne buhe od elemenata, koji su toliko sitni da ih se jedva vidi.

Ide tu onda povećalo s dva, tri, pet puta povećanjem, a ponekad i mikroskop. Vrh lemilice mora biti kao igla, određene temperature, s posebnom lem-pastom, puhalica na vrući zrak i još koješta. Najvažnije od svega je iskustvo. Imamo ga. Neki više, neki manje, ali sve u svemu rijetko se dogodi da išta što se može popraviti, od nas ode – neispravno.

Elementima na tiskanoj pločici treba odrediti vrijednost, svrhu, naći datasheet-ove, skužiti o čemu se tu zapravo radi, dati sve od sebe, a ponekad i do kasno u noć to raditi, da bi ujutro (ako može nasmiješena lica) predali to našim vjernim kupcima.

Prije izdavanja daljinski upravljač je potrebno sinkronizirati s vozilom, tj. reći mu da taj daljinac baš njega treba otključavati, sve to lijepo isprobati, te JEDINO ako sve proradi – naplatiti.

Kako pametni telefoni danas imaju prilično dobre fotoaparate (kamere) i uvijek su pri ruci, a vremena za zapisivanje i nema toliko, skupilo se tu i nešto sličica raznoraznih „problema“ koje smo većinom uspjeli porješavati.

Neke fotografije su oštrije od drugih, neke su slikane starim mobitelima, inicijalno i nisu bile predviđene za web, ali eto... možda baš Vama budu zanimljive.

Neke od tih slika dajemo na uvid, kako bi imali predodžbu što se to kod nas popravlja... Dakle(m) u šaljivom tonu:

MERCEDES BENZ SMART KLJUČEVI

Izrada ključeva za Mercedes Benz vozila !! A-class W169 ,B-class W245, C-class W203, CLK-class...

Programiranje kartica...

...za Renault vozila

Ključevi..

...posloženi, slika s odsjajem, ali za orijentaciju dobra.

Opel Car Pass (stari tip)

Ovako izgleda stari Opelov Car Pass – kartica na kojoj su pin kodovi. Stara je papirnata,...

Kodovi automobila...

...iz servisne knjižice. Po ovim troznamenkaskim brojčekima možete saznati  što auto...